בצילום לוויין ממאי 2021 התגלתה במצרים בניית בית גדול – ומוגן במיוחד. זהו בית כלא הנבנה כ־5 ק"מ מערבית לסאדאת סיטי, כ־80 ק"מ ממערב לקהיר, מצפון לכביש קהיר-אלכסנדריה המדברי.
הכלא הוא בקיבולת של כ־40,000 אסירים. בסמוך לו נמצא מתקן כליאה ישן (נבנה לפני 2004) בקיבולת של כמה אלפי אסירים. ייתכן שמתקן זה משמש מתקן חקירות מרכזי.
הכלא משתרע על שטח של 1,300X1,300 מטר וכולל 16 מבני כליאה "סטנדרטיים" הדומים למבני הכליאה שנבנו בכלא מיניה. נוסף על כך נבנים במקום גם מבני כליאה גדולים במיוחד. ייחודו של הכלא הוא במערכת ההגנה עליו שאין לה אח ורע במצרים. מערך המיגון כולל שלוש מערכות של צמדי חומות שביניהם עובר כביש פטרולים. כמו כן הכלא בנוי מעשרה אגפים שגם ביניהם מפרידה חומה. לאורך החומות יש לפחות 200 מגדלי שמירה "רגילים" (שומר או שניים במגדל) ונבנים גם שישה "מבצרי שמירה" המסוגלים להכיל לפחות עשרה מאבטחים. בכל אגף יש מסגד המיועד למאבטחים ולסוהרים.
זהו בית הכלא השביעי שנבנה או מורחב מאז תפס הנשיא עבד אל פתח א־סיסי את השלטון במצרים ולהערכתי, הוא נועד לשמר את שלטונו. בניית בית כלא זה מצביעה, לדעתי, על ההיקף הגובר של ההתנגדות למשטרו של הנשיא. אמצעי ההגנה המיוחדים במקום מצביעים כי כלא זה מיועד לאסירים פוליטיים.
פרטים על מערך הכליאה שבונה הנשיא סיסי ניתן למצוא בסקירה "בתי כלא לאסירים פוליטיים במצרים" בקישור http://www.dekelegypt.co.il./191130
שתף
Contact Us
Contact Us

The i24NEWS English Channel interviewed Lt. Col. (Ret.) Eli Dekel regarding the increased Egyptian military presence in Sinai, which violates the peace agreement between the countries.
Dekel served for many years in the IDF Intelligence Directorate and is a senior researcher of Israeli intelligence and infrastructure systems in Arab countries.

אלעזר שטורם מערוץ "טוב" משוחח עם סא"ל (בדימוס) על חוסר השליטה של הרמטכ"ל בתקציב חיל האוויר ובמשימותיו. מדובר בחולי ממושך שהחל עם הקמת צה"ל וככל שהשנים חולפות החולי מתגבר. כך, למשל, במלחמת ההתשה חיל האוויר לא תקף אף מטרה אסטרטגית שנבחרה שנבחרה במטכ"ל "של הירוקים", ובמלחמת יום הכיפורים חיל האוויר "התמכר" בתקיפת שדות תעופה עם תוצאות דלות.

אלעזר שטורם מערוץ TOV מראיין את אלי דקל כ"ח בטבת ה'תשפ"ה 28.01.2025 מאז 2003 בונה מצרים מחסני ענק לאחסון ציוד צבאי כגון טנקים, תותחים וציוד מכני הנדסי. סביר להניח כי במחסנים ישנה גם אספקה כללית לשעת חירום כגון תרופות ומזון יבש. נכון לינואר 2025 המחסנים משתרעים על בנוי של כ־2.5 מיליון מטר מרובע. מאז 2019 ובמיוחד בשנה האחרונה חלה האצה בבניית אתרי האחסון. כ־60% ממבני האחסון הם בגודל 100X38 מטר וכ־25% כל מבנה אחסון הוא בגודל 100X100 מטר. במחסנים נועדו לאפשר למצרים מלחמות ממושכות ללא תלות וסיוע מבחוץ.