תוכן הסרט
מר אלכס צייטלין, מנהל אתר "באים אל הפרופסורים", מקיים סדרת מפגשים שבהם הוא מראיין את אלי דקל וד"ר מיכאל ברונשטיין בנושא עבודת המודיעין במטכ"ל. פרק ט' שלפניכם עוסק בנושא השינויים שחלו במבנה הארגוני של חטיבת המחקר באמ"ן, בין השנים 1967 - 1997. שינויים אלו, שנבעו אמנם ממקום טוב של רצון לפתור בעיות ולקדם נושאים שונים, גרמו לנזק ארוך טווח ביכולת של חטיבת המחקר לגבש הערכת מצב לאומית מאוזנת. לדעתו של דקל, בשנים אלו, חל תהליך ממושך של דחיקת גופי המחקר שעסקו בחקר התשתיות בארצות ערב (מודיעין גיאוגרפי) ומפענוח צילומי אוויר, אל מחוץ לחטיבת המחקר. תהליך זה עם שינויים מבניים אחרים, גורמים לנזק מתמשך הן בגיבוש הערכת המצב הלאומית והן במתן מודיעין איכותי המאפשר לצה"ל לנצח במהירות את אויבי המדינה. הוצאת גופי מחקר אלו מ"תזמורת חטיבת המחקר" הפכה תזמורת זו לתזמורת של חובבים, שאינם מכירים כלל ביכולות המופלאות של הכלים שהוצאו אל "מחוץ לגדר". הרצאה זו כקודמותיה בסדרת ההרצאות, מבוססת על ספרו של אלי דקל "מודיעין תלוש מהקרקע – הצלחה וכישלון בעבודת המודיעין הגיאוגראפי".
Contact Us

The i24NEWS English Channel interviewed Lt. Col. (Ret.) Eli Dekel regarding the increased Egyptian military presence in Sinai, which violates the peace agreement between the countries.
Dekel served for many years in the IDF Intelligence Directorate and is a senior researcher of Israeli intelligence and infrastructure systems in Arab countries.

אלעזר שטורם מערוץ "טוב" משוחח עם סא"ל (בדימוס) על חוסר השליטה של הרמטכ"ל בתקציב חיל האוויר ובמשימותיו. מדובר בחולי ממושך שהחל עם הקמת צה"ל וככל שהשנים חולפות החולי מתגבר. כך, למשל, במלחמת ההתשה חיל האוויר לא תקף אף מטרה אסטרטגית שנבחרה שנבחרה במטכ"ל "של הירוקים", ובמלחמת יום הכיפורים חיל האוויר "התמכר" בתקיפת שדות תעופה עם תוצאות דלות.

אלעזר שטורם מערוץ TOV מראיין את אלי דקל כ"ח בטבת ה'תשפ"ה 28.01.2025 מאז 2003 בונה מצרים מחסני ענק לאחסון ציוד צבאי כגון טנקים, תותחים וציוד מכני הנדסי. סביר להניח כי במחסנים ישנה גם אספקה כללית לשעת חירום כגון תרופות ומזון יבש. נכון לינואר 2025 המחסנים משתרעים על בנוי של כ־2.5 מיליון מטר מרובע. מאז 2019 ובמיוחד בשנה האחרונה חלה האצה בבניית אתרי האחסון. כ־60% ממבני האחסון הם בגודל 100X38 מטר וכ־25% כל מבנה אחסון הוא בגודל 100X100 מטר. במחסנים נועדו לאפשר למצרים מלחמות ממושכות ללא תלות וסיוע מבחוץ.