בא־דבעה, כ־145 ק"מ ממערב לאלכסנדריה, אותרו עבודות לבניית נמל חדש. הנמל נבנה בתוך שטח המיועד להקמת קריה גרעינית להפקת חשמל. בשנת 2017 הוקף שטח זה בחומה.
העבודות לבניית הנמל החלו במרץ 2020, ובאפריל 2021 הן כללו בניית שובר גלים המגיע בשלב זה לאורך של 600 מטר וייבוש רצועת חוף באורך של כ־900 מטר - כפי הנראה להקמת מזח. בחוף יש ריכוזים גדולים מאוד של "טטרפודים" (גושי בטון יצוק המשמשים לבניית שוברי גלים ולייבוש חוף לצורך הקמת מזחים).
כארבעה ק"מ דרומית מערבית לנמל נצפו באפריל 2021 עבודות ראשוניות להקמת מבנים. ייתכן שעבודות אלו מבשרות את ראשית הקמת הקריה הגרעינית במקום (ראו את המאמר "האם מצרים החלה בהקמת הכור הגרעיני בא־דבעה?" בקישור https://www.dekelegypt.co.il/210613).
למרות החומה המקיפה את הנמל ואת הקריה הגרעינית, איני סבור שנמל בגודל שכזה הוא חלק מהתוכנית לבניית הקריה הגרעינית. להערכתי מדובר בנמל מסחרי או בנמל צבאי. בשלב זה העבודות בנמל אינן מאפשרות לקבוע את ייעודו, אך אני משער כי הוא ישמש את הצי המצרי. איני רואה הצדקה מסחרית לנמל אזרחי באזור זה ועל כך מבוססת השערתי.
מאז שתפס נשיא מצרים את השלטון בשנת 2014, הוא מממש בקדחתנות תוכנית להקמת 16 נמלים – מרביתם בלעדיים לשימוש הצי. נמל זה הוא ה־17, הישג נאה למדינה מוכת עוני כמו מצרים.
לפרטים נוספים על בניית נמלים במצרים ראו את סקירתי "זרוע הים בצבא המצרי" בקישור: https://www.dekelegypt.co.il/210601
שתף
Contact Us
Contact Us

The i24NEWS English Channel interviewed Lt. Col. (Ret.) Eli Dekel regarding the increased Egyptian military presence in Sinai, which violates the peace agreement between the countries.
Dekel served for many years in the IDF Intelligence Directorate and is a senior researcher of Israeli intelligence and infrastructure systems in Arab countries.

אלעזר שטורם מערוץ "טוב" משוחח עם סא"ל (בדימוס) על חוסר השליטה של הרמטכ"ל בתקציב חיל האוויר ובמשימותיו. מדובר בחולי ממושך שהחל עם הקמת צה"ל וככל שהשנים חולפות החולי מתגבר. כך, למשל, במלחמת ההתשה חיל האוויר לא תקף אף מטרה אסטרטגית שנבחרה שנבחרה במטכ"ל "של הירוקים", ובמלחמת יום הכיפורים חיל האוויר "התמכר" בתקיפת שדות תעופה עם תוצאות דלות.

אלעזר שטורם מערוץ TOV מראיין את אלי דקל כ"ח בטבת ה'תשפ"ה 28.01.2025 מאז 2003 בונה מצרים מחסני ענק לאחסון ציוד צבאי כגון טנקים, תותחים וציוד מכני הנדסי. סביר להניח כי במחסנים ישנה גם אספקה כללית לשעת חירום כגון תרופות ומזון יבש. נכון לינואר 2025 המחסנים משתרעים על בנוי של כ־2.5 מיליון מטר מרובע. מאז 2019 ובמיוחד בשנה האחרונה חלה האצה בבניית אתרי האחסון. כ־60% ממבני האחסון הם בגודל 100X38 מטר וכ־25% כל מבנה אחסון הוא בגודל 100X100 מטר. במחסנים נועדו לאפשר למצרים מלחמות ממושכות ללא תלות וסיוע מבחוץ.