מעיון בתצלומי לוויין עולה כי מצרים מרחיבה את שדה התעופה הצבאי בבני סויף. שדה התעופה נמצא כ־100 ק"מ מדרום לקהיר וכ־15 ק"מ צפונית מערבית לעיר בני סויף השוכנת בגדה המערבית של הנילוס ומשמשת בירת מחוז בני סויף.
עבודות הפיתוח החלו בראשית 2022 והן כוללות בין היתר:
א. בניית תשעה דירים כפולים (מבנה מוגן למטוסי קרב או הפצצה). אלה זוגות דירים, שבכל זוג שני דירים באורך 55 מטר וברוחב של 22 מטר. זוג דירים שכזה יכול לשמש מחסה לשישה מטוסי קרב מסוג רפאל או F-16. כמובן שאפשר לאחסן בדיר מספר גדול יותר של מטוסים קטנים יותר או מל"טים.
ב. בשדה התעופה שני מסלולי המראה, האחד באורך 3,000 מטר והאחר באורך 3,600 מטר. בצידו של מסלול ההמראה הארוך מבוצעות סלילה והרחבה של מסלול ההסעה. ייתכן שבסיום העבודות יוכשר מסלול ההסעה גם להמראה.
ג. מרחיבים את מאגרי הדלק של השדה.
שדה התעופה בני סויף הוא אחד מ־45 שדות תעופה במצרים. השדה הוא אחד משדות התעופה המגינים על מרחב קהיר ונוסף על כך הוא שימש גם כשדה למטוסי הפצצה. מאז שעבד אל־פתח א־סיסי תפס את השלטון במצרים, הוא מקדיש משאבים לבניית שדות תעופה ולהרחבתם. עיקר עבודות הפיתוח מבוצעות בשדות התעופה שנבנו בסיני ובשדות התעופה שבמרחב קהיר-תעלת סואץ.
מאמר זה מעדכן את סקירתי "זרוע האוויר בצבא מצרים - סקירה כללית וסיכום תוכניות רכש". אפשר לעיין בסקירה בקישור: https://www.dekelegypt.co.il/230101
להלן כמה נתונים על פיתוח שדות התעופה הצבאיים במצרים.
שתף
Contact Us
Contact Us

The i24NEWS English Channel interviewed Lt. Col. (Ret.) Eli Dekel regarding the increased Egyptian military presence in Sinai, which violates the peace agreement between the countries.
Dekel served for many years in the IDF Intelligence Directorate and is a senior researcher of Israeli intelligence and infrastructure systems in Arab countries.

אלעזר שטורם מערוץ "טוב" משוחח עם סא"ל (בדימוס) על חוסר השליטה של הרמטכ"ל בתקציב חיל האוויר ובמשימותיו. מדובר בחולי ממושך שהחל עם הקמת צה"ל וככל שהשנים חולפות החולי מתגבר. כך, למשל, במלחמת ההתשה חיל האוויר לא תקף אף מטרה אסטרטגית שנבחרה שנבחרה במטכ"ל "של הירוקים", ובמלחמת יום הכיפורים חיל האוויר "התמכר" בתקיפת שדות תעופה עם תוצאות דלות.

אלעזר שטורם מערוץ TOV מראיין את אלי דקל כ"ח בטבת ה'תשפ"ה 28.01.2025 מאז 2003 בונה מצרים מחסני ענק לאחסון ציוד צבאי כגון טנקים, תותחים וציוד מכני הנדסי. סביר להניח כי במחסנים ישנה גם אספקה כללית לשעת חירום כגון תרופות ומזון יבש. נכון לינואר 2025 המחסנים משתרעים על בנוי של כ־2.5 מיליון מטר מרובע. מאז 2019 ובמיוחד בשנה האחרונה חלה האצה בבניית אתרי האחסון. כ־60% ממבני האחסון הם בגודל 100X38 מטר וכ־25% כל מבנה אחסון הוא בגודל 100X100 מטר. במחסנים נועדו לאפשר למצרים מלחמות ממושכות ללא תלות וסיוע מבחוץ.