רקע
באוקטובר 2019 פרסמתי בערוץ היוטיוב שלי הרצאה בנושא "40 שנה להסכם השלום"
(בקישור: https://www.youtube.com/watch?v). בין התגובות הייתה התגובה הבאה ..."האם נכון לבחון מחדש את הגישה המצרית הפומבית כלפי ישראל לאחר הסכמתם לפרסם בתקשורת את ביקורי בכירים ישראלים? רק לאחרונה נערכו שתי פגישות בדרגים בכירים, קרי בין רה״מ בנט ושר החוץ לפיד לבין אל-סיסי. זאת אמנם לא התחממות משמעותית הנסמכת על תמיכה עממית, אבל עדיין, מדובר בהצהרה ברורה כלפי הפנים המצרי". להלן תגובתי:
יחסי ישראל - מצרים כיום
לדעתי, הפגישות שהתקיימו לאחרונה, היו פגישות מבזות, שאינן מבשרות לעת הזו על שינוי כיוון משמעותי ביחסים בין המדינות. פגישות מבזות בשארם א-שיח' היו בעבר והן דומות בעיני, סליחה על הביטוי, לפגישה עם נערת רחוב בחדר מדרגות חשוך. למצרים יש מזה עשרות שנים ארמון הארחה נשיאותי בקהיר, וזהו המקום לארח אישים בדרג של ראש ממשלה. המצרים, כל עוד הם לא קיבלו לידם את סיני, הם אכן ארחו את ראש ממשלת ישראל, מנחם בגין, בארמון זה. מאז קבלת סיני, מקומות המפגש והפרסום בכלי התקשורת במצרים הלכו ונדחקו לקרן זווית. המפגש האחרון עם ראש הממשלה בנט נעשה באופן מבזה במיוחד: חפוז, ללא הודעה מוקדמת לעיתונות, ללא משמר כבוד, וללא הגינונים המקובלים, ובאתר פגישות דמוי "חדר מדרגות". גם הפגישה עם שר החוץ - מי שקיבל את פניו בשדה התעופה היה סגן שר החוץ. הסברה שלי היא שעצם קיום הפגישות ו"החימום" למראית עין של היחסים, נעשה עקב המצוקה הנוכחית של השלטון במצרים הצועד לקראת אפשרות של "חדלות פירעון". אני משער שהשלטון במצרים מקווה שהיהודים השולטים בבנקאות העולמית (כך מאמינים גדולי האנטישמים), יושיעו את מצרים. מציע להאזין להרצאה שלי בנושא "האם מצרים צועדת לקראת הפיכה" בקישור:
שתף
Contact Us
Contact Us

The i24NEWS English Channel interviewed Lt. Col. (Ret.) Eli Dekel regarding the increased Egyptian military presence in Sinai, which violates the peace agreement between the countries.
Dekel served for many years in the IDF Intelligence Directorate and is a senior researcher of Israeli intelligence and infrastructure systems in Arab countries.

אלעזר שטורם מערוץ "טוב" משוחח עם סא"ל (בדימוס) על חוסר השליטה של הרמטכ"ל בתקציב חיל האוויר ובמשימותיו. מדובר בחולי ממושך שהחל עם הקמת צה"ל וככל שהשנים חולפות החולי מתגבר. כך, למשל, במלחמת ההתשה חיל האוויר לא תקף אף מטרה אסטרטגית שנבחרה שנבחרה במטכ"ל "של הירוקים", ובמלחמת יום הכיפורים חיל האוויר "התמכר" בתקיפת שדות תעופה עם תוצאות דלות.

אלעזר שטורם מערוץ TOV מראיין את אלי דקל כ"ח בטבת ה'תשפ"ה 28.01.2025 מאז 2003 בונה מצרים מחסני ענק לאחסון ציוד צבאי כגון טנקים, תותחים וציוד מכני הנדסי. סביר להניח כי במחסנים ישנה גם אספקה כללית לשעת חירום כגון תרופות ומזון יבש. נכון לינואר 2025 המחסנים משתרעים על בנוי של כ־2.5 מיליון מטר מרובע. מאז 2019 ובמיוחד בשנה האחרונה חלה האצה בבניית אתרי האחסון. כ־60% ממבני האחסון הם בגודל 100X38 מטר וכ־25% כל מבנה אחסון הוא בגודל 100X100 מטר. במחסנים נועדו לאפשר למצרים מלחמות ממושכות ללא תלות וסיוע מבחוץ.