בראשית 2021 החלו המצרים בבניית שני נמלים חדשים נוספים במפרץ אבו קיר. האחד בחלקו הצפון מזרחי של המפרץ - ממזרח לנמל הדיג, והאחר בקצהו הצפוני של המפרץ. הנמלים החדשים נבנים באמצעות ייבוש שטחים של הים התיכון. העבודות הן בשלב ראשוני, אבל כבר עתה ברור שמדובר בבניית שני נמלים גדולים.
מפרץ אבו קיר נמצא כ־20 ק"מ צפונית מזרחית למרכז העיר אלכסנדריה. זה עשרות שנים, מרוכזים באזור אבו קיר מתקני ההדרכה המרכזיים של חיל הים המצרי וביניהם המכללה הימית, האקדמיה הצבאית הימית להכשרת קצינים והמכון הגבוה ללימודי ימייה המכשיר קצינים בכירים בחיל הים. במקום כמה נמלים צבאיים ואזרחיים.
לעת עתה אין באפשרותי לקבוע את ייעוד הנמלים, אך אציין כי מאז שנת 2010 נבנים במצרים 17 נמלים חדשים. בנייתם של שבעה מתוכם המיועדים לצי המצרי, הסתיימה. מכל יתר הנמלים – הסתיימה רק בנייתם של שלושה המיועדים לשימוש אזרחי, ובנייתם של הנותרים מתנהלת בעצלתיים או שהופסקה.
איני רואה כיום כל צורך כלכלי בבניית נמלים נוספים ולכן אני משער שהנמלים החדשים ישמשו גם הם את הצי המצרי ההולך ומתעצם.
סקירה מקיפה על הצי המצרי, בשם "זרוע הים בצבא מצרים" אפשר לקרוא בקישור:
שתף
Contact Us
Contact Us

The i24NEWS English Channel interviewed Lt. Col. (Ret.) Eli Dekel regarding the increased Egyptian military presence in Sinai, which violates the peace agreement between the countries.
Dekel served for many years in the IDF Intelligence Directorate and is a senior researcher of Israeli intelligence and infrastructure systems in Arab countries.

אלעזר שטורם מערוץ "טוב" משוחח עם סא"ל (בדימוס) על חוסר השליטה של הרמטכ"ל בתקציב חיל האוויר ובמשימותיו. מדובר בחולי ממושך שהחל עם הקמת צה"ל וככל שהשנים חולפות החולי מתגבר. כך, למשל, במלחמת ההתשה חיל האוויר לא תקף אף מטרה אסטרטגית שנבחרה שנבחרה במטכ"ל "של הירוקים", ובמלחמת יום הכיפורים חיל האוויר "התמכר" בתקיפת שדות תעופה עם תוצאות דלות.

אלעזר שטורם מערוץ TOV מראיין את אלי דקל כ"ח בטבת ה'תשפ"ה 28.01.2025 מאז 2003 בונה מצרים מחסני ענק לאחסון ציוד צבאי כגון טנקים, תותחים וציוד מכני הנדסי. סביר להניח כי במחסנים ישנה גם אספקה כללית לשעת חירום כגון תרופות ומזון יבש. נכון לינואר 2025 המחסנים משתרעים על בנוי של כ־2.5 מיליון מטר מרובע. מאז 2019 ובמיוחד בשנה האחרונה חלה האצה בבניית אתרי האחסון. כ־60% ממבני האחסון הם בגודל 100X38 מטר וכ־25% כל מבנה אחסון הוא בגודל 100X100 מטר. במחסנים נועדו לאפשר למצרים מלחמות ממושכות ללא תלות וסיוע מבחוץ.