ממחקר המבוסס על צילומי לווין עולה כי מאז אפריל 2022 צבא מצרים כורה מנהרות שבסבירות גבוהה ישמשו לאחסון אמצעי מתקדמים כגון טילי קרקע-קרקע, טילי קרקע אוויר, נשק כימי וביולוגי.
עד עתה איתרתי כרייתן של שבע מנהרות באזור ג'בל אום חשיבה בצפון מערב סיני. ארבע מנהרות נכרות במורדות הדרומיים של ההר, מצפון לציר הכביש ואדי מליז-ג'ניפה (ציר ואדי גידי), ושלוש נוספות נכרות במורדות המערביים של ההר. אני מבקש להדגיש כי צילומי הלוויין שעליהם אני מסתמך הם מיושנים ויש חלקים בג'בל אום חשיבה שלא צולמו זה שנים. לכן אפשר שבאזור ג'בל אום חשיבה נכרות מנהרות נוספות. אפשר גם שמנהרות נוספות נכרות באזורים אחרים בסיני וטרם הצלחתי לאתרן.
תופעת כריית המנהרות לאחסון אמצעי לחימה מוכרת זה שנים רבות בגדה המערבית של תעלת סואץ, ולהערכתי, חלקן מיועד לאחסון משגרים וטילי קרקע-קרקע ארוכי טווח המיועדים בעת מלחמה לפגוע בעורף מדינת ישראל.
באשר לסיני, אני מאתר זה שנים מנהרות המיועדות להערכתי לצורכי פיקוד ושליטה, אך מעולם לא איתרתי בסיני מנהרות לאחסון נשק אסטרטגי אשר על פי הנספח הצבאי להסכם השלום, אסור לכרותן.
כריית מנהרות היא עסק יקר המחייב השקעות רבות בציוד. תמוה בעיניי שמדינה ענייה הצועדת בבטחה לעבר חדלות פירעון ואשר על פי אמצעי התקשורת שלנו "מחממת מאוד" את יחסי השלום עם ישראל – דווקא עתה עולה מדרגה בהכנותיה הצבאיות למלחמה בישראל
פרטים רבים על הסכם השלום תוכלו למצוא באתר האינטרנט שלי "דקל - מודיעין אסטרטגי נטוע בקרקע" בקישור: https://www.dekelegypt.co.il/
פרטים על כריית מנהרות אחסון אמצעי לחימה אסטרטגיים במצרים תוכלו למצוא במאמר "מנהרות לאחסון אמצעי לחימה אסטרטגיים במרחב סואץ" בקישור:
https://www.dekelegypt.co.il/200628

שתף
Contact Us
Contact Us

The i24NEWS English Channel interviewed Lt. Col. (Ret.) Eli Dekel regarding the increased Egyptian military presence in Sinai, which violates the peace agreement between the countries.
Dekel served for many years in the IDF Intelligence Directorate and is a senior researcher of Israeli intelligence and infrastructure systems in Arab countries.

אלעזר שטורם מערוץ "טוב" משוחח עם סא"ל (בדימוס) על חוסר השליטה של הרמטכ"ל בתקציב חיל האוויר ובמשימותיו. מדובר בחולי ממושך שהחל עם הקמת צה"ל וככל שהשנים חולפות החולי מתגבר. כך, למשל, במלחמת ההתשה חיל האוויר לא תקף אף מטרה אסטרטגית שנבחרה שנבחרה במטכ"ל "של הירוקים", ובמלחמת יום הכיפורים חיל האוויר "התמכר" בתקיפת שדות תעופה עם תוצאות דלות.

אלעזר שטורם מערוץ TOV מראיין את אלי דקל כ"ח בטבת ה'תשפ"ה 28.01.2025 מאז 2003 בונה מצרים מחסני ענק לאחסון ציוד צבאי כגון טנקים, תותחים וציוד מכני הנדסי. סביר להניח כי במחסנים ישנה גם אספקה כללית לשעת חירום כגון תרופות ומזון יבש. נכון לינואר 2025 המחסנים משתרעים על בנוי של כ־2.5 מיליון מטר מרובע. מאז 2019 ובמיוחד בשנה האחרונה חלה האצה בבניית אתרי האחסון. כ־60% ממבני האחסון הם בגודל 100X38 מטר וכ־25% כל מבנה אחסון הוא בגודל 100X100 מטר. במחסנים נועדו לאפשר למצרים מלחמות ממושכות ללא תלות וסיוע מבחוץ.