לאחרונה אותרו בצילומי לווין עבודות לבניית שני נמלים חדשים. בכך מגיע מספר הנמלים הנבנים במצרים מאז שנת 2012 ל־23 נמלים.
הנמלים החדשים:
א. בניית נמל מסחרי בגארנוב, כ־130 ק"מ ממזרח לגבול מצרים לוב. הנמל נבנה בצמוד לנמל הצבאי "3 ביולי" שנחנך ביולי 2021. בנמל יהיו רציפים באורך של 1,500 מטר לפחות. לצערי, אינני מבין את הצורך הכלכלי בבניית נמל מסחרי באזור שומם זה.
ב. הרחבה משמעותית של הנמל הוותיק דח'ילה הנמצא כ־6 קילומטרים ממערב לנמל ראס אל טין – הנמל המרכזי של אלכסנדריה. העבודות כוללות ייבוש הים לצורך בניית רציף חדש באורך של כ־1,400 מטר. בשנים האחרונות התבצעו בשטח הנמל עבודות לשיפור שינוע הסחורות ושופרו מאוד דרכי הגישה לנמל.
הערכה
מאז שתפס הנשיא עבד אל פתח א־סיסי את השלטון במצרים, הוא שוקד על בנייתה של מצרים כמעצמה ימית הן בתחום הצבאי הן בתחום המסחרי. לשם כך בנה שמונה נמלים צבאיים והוא בונה 15 נמלים אזרחיים.
בניית כל הנמלים הצבאיים הסתיימה זה מכבר, אך בניית הנמלים המסחריים מפגרת מאוד ורק שלושת הנמלים בעין סוכנה פעילים (נמלים למכולות, סחורות צובר ונפט). כך, למשל, בניית הנמל באל עריש, שהחלה כבר בימי הנשיא מובארכ רחוקה מאוד מלהסתיים.
על פי הידוע לי, רק שני הנמלים המסחריים הנבנים באבו קיר הם במימון של חברות סיניות. לפיכך בניית שמונת הנמלים הצבאיים וההתחמשות המסיבית של כל זרועות צבא מצרים מטילות על הכלכלה המצרית עול כבד שאני מסופק מאוד אם מצרים תעמוד בו ולא תקרוס כלכלית.
סקירה נרחבת על זרוע הים בצבא מצרים אפשר לקרוא בקישור:
נספח א - פרוט עבודות פיתוח הנמלים
שתף
Contact Us
Contact Us

The i24NEWS English Channel interviewed Lt. Col. (Ret.) Eli Dekel regarding the increased Egyptian military presence in Sinai, which violates the peace agreement between the countries.
Dekel served for many years in the IDF Intelligence Directorate and is a senior researcher of Israeli intelligence and infrastructure systems in Arab countries.

אלעזר שטורם מערוץ "טוב" משוחח עם סא"ל (בדימוס) על חוסר השליטה של הרמטכ"ל בתקציב חיל האוויר ובמשימותיו. מדובר בחולי ממושך שהחל עם הקמת צה"ל וככל שהשנים חולפות החולי מתגבר. כך, למשל, במלחמת ההתשה חיל האוויר לא תקף אף מטרה אסטרטגית שנבחרה שנבחרה במטכ"ל "של הירוקים", ובמלחמת יום הכיפורים חיל האוויר "התמכר" בתקיפת שדות תעופה עם תוצאות דלות.

אלעזר שטורם מערוץ TOV מראיין את אלי דקל כ"ח בטבת ה'תשפ"ה 28.01.2025 מאז 2003 בונה מצרים מחסני ענק לאחסון ציוד צבאי כגון טנקים, תותחים וציוד מכני הנדסי. סביר להניח כי במחסנים ישנה גם אספקה כללית לשעת חירום כגון תרופות ומזון יבש. נכון לינואר 2025 המחסנים משתרעים על בנוי של כ־2.5 מיליון מטר מרובע. מאז 2019 ובמיוחד בשנה האחרונה חלה האצה בבניית אתרי האחסון. כ־60% ממבני האחסון הם בגודל 100X38 מטר וכ־25% כל מבנה אחסון הוא בגודל 100X100 מטר. במחסנים נועדו לאפשר למצרים מלחמות ממושכות ללא תלות וסיוע מבחוץ.