בנובמבר 2021 החלו המצרים לבנות נמל גדול בספאג'ה. ספאגה שוכנת בים האדום כ־115 ק"מ דרומית לשארם א־שיח, ומשמשת מזה עשרות שנים כנמל הגדול של מצרים בים האדום. לנמל מגיע קו מסילת ברזל מקינה שבעמק הנילוס והנמל משמש כנמל המרכזי לשיווק התוצרת של עמק הנילוס שעיקרה הוא מחצבים (פוספטים ממפעל הדשנים כימה באסואן, עפרות אלומיניום מנג'ע חמאדי ועוד).
המצרים מתכננים לבנות במקום נמל גדול שבשלב ראשון יבנה בו רציף למכולות באורך 1,000 מטר ובעומק 14 מטר, זאת בנוסף לארבעת הנמלים הקיימים. יתכן שבעתיד יבנו/יורחבו גם הנמלים לייצוא מחצבים (המצרים טוענים שבמרחב קינה ספאג'ה התגלו עפרות זהב וטיטניום). יוזכר כי בשנת 2015 לערך נבנה באזור נמל צבאי גדול המשמש להטענת אמצעים לוגיסטיים (דלק ותחמושת) עבור אוניות הצי המצרי הפועלות בים האדום. הנמל הלוגיסטי של הצי כולל רציף עגינה באורך של כ־630 מטר שהחליף רציף ישן באורך 120 מטר.
הנמל הנבנה בספאג'ה הוא הנמל העשרים המוקם במצרים מאז שעבד אל פתח א־סיסי לפס את השלטון. כמחצית מהנמלים הצבאיים הם נמלים צבאיים. יצוין כי בעוד שבניית הנמלים הצבאיים הסתיימה הרי ששלושה מהנמלים האזרחיים, (א־טור, עדביה ונמל הנפט בפורט פואד) - הופסקה. בניית הנמלים האזרחיים היא חלק מתוכנית מצרים להפוך למעצמת סחר ימי.
סקירה מקיפה על זרוע הים בצבא המצרי ובניית נמלים במצרים ניתן לקרוא בקישור:

Contact Us
Contact Us

The i24NEWS English Channel interviewed Lt. Col. (Ret.) Eli Dekel regarding the increased Egyptian military presence in Sinai, which violates the peace agreement between the countries.
Dekel served for many years in the IDF Intelligence Directorate and is a senior researcher of Israeli intelligence and infrastructure systems in Arab countries.

אלעזר שטורם מערוץ "טוב" משוחח עם סא"ל (בדימוס) על חוסר השליטה של הרמטכ"ל בתקציב חיל האוויר ובמשימותיו. מדובר בחולי ממושך שהחל עם הקמת צה"ל וככל שהשנים חולפות החולי מתגבר. כך, למשל, במלחמת ההתשה חיל האוויר לא תקף אף מטרה אסטרטגית שנבחרה שנבחרה במטכ"ל "של הירוקים", ובמלחמת יום הכיפורים חיל האוויר "התמכר" בתקיפת שדות תעופה עם תוצאות דלות.

אלעזר שטורם מערוץ TOV מראיין את אלי דקל כ"ח בטבת ה'תשפ"ה 28.01.2025 מאז 2003 בונה מצרים מחסני ענק לאחסון ציוד צבאי כגון טנקים, תותחים וציוד מכני הנדסי. סביר להניח כי במחסנים ישנה גם אספקה כללית לשעת חירום כגון תרופות ומזון יבש. נכון לינואר 2025 המחסנים משתרעים על בנוי של כ־2.5 מיליון מטר מרובע. מאז 2019 ובמיוחד בשנה האחרונה חלה האצה בבניית אתרי האחסון. כ־60% ממבני האחסון הם בגודל 100X38 מטר וכ־25% כל מבנה אחסון הוא בגודל 100X100 מטר. במחסנים נועדו לאפשר למצרים מלחמות ממושכות ללא תלות וסיוע מבחוץ.