בראשית 2021 החלו המצרים בבניית גשר צבאי נוסף על תעלת סואץ. הגשר מוקם כ־350 מטר מדרום למנהרות איסמעיליה, צמוד לגשר הצף האזרחי הפועל במקום זה שנים מספר.
הגשר מורכב מ־224 מצופים (פונטונים) מסוג יוניפלוט, והוא מסוג הגשרים הצבאיים הצפים המונחים על היבשה. גשרים מסוג זה מורכבים מ־14 דוברות. כל דוברה שכזו בנויה מ־16 מצופים ומונחת על היבשה על גבי כבש (רמפה) משופע. בשעת הצורך, הדוברה מוטלת למים בכוח הכבידה, ומוכנה מיידית לנייד שני טנקים. בתוך שעה-שעתיים אפשר לחבר את הדוברות לגשר במעמס 50 טון. כאשר הגשר נפגע מסיבה כלשהי, אפשר לפרקו לדוברות שתניידנה טנקים עד לתום התיקון.
למצרים יש בתעלת סואץ גשרים רבים מסוג זה והם מיועדים למצב שבו המנהרות או גשרי הקבע ייפגעו. היתרון בגשרים מסוג זה שהם בנויים מחלקים זהים הניתנים להחלפה בקלות. כדי להשמיד גשר שכזה ולהוציאו לגמרי מכלל פעולה יש להשמיד 217 מצופים (פונטונים).
הקמת הגשר החדש בסמוך למנהרות ובצמוד לגשר צף קיים מוכיחה שהמצרים שומרים על מוכנות גבוהה מאוד לאפשרות שהם יצטרכו להזרים כוחות גדולים לסיני, והם מכינים עצמם למצב שישראל תנסה לשבש את מעבר הכוחות על ידי פגיעה במנהרות ובגשרי הקבע הפרוסים כל ימות השנה בתעלת סואץ.
בפברואר 2021 פרסמתי בערוץ היוטיוב שלי הרצאה בשם "צליחת התעלה בימים ההם ובזמן הזה". בהרצאה ניתנת תמונה מקיפה על כלל מערך הצליחה המצרי. אתם מוזמנים לצפות בקישור:
שתף
Contact Us
Contact Us

The i24NEWS English Channel interviewed Lt. Col. (Ret.) Eli Dekel regarding the increased Egyptian military presence in Sinai, which violates the peace agreement between the countries.
Dekel served for many years in the IDF Intelligence Directorate and is a senior researcher of Israeli intelligence and infrastructure systems in Arab countries.

אלעזר שטורם מערוץ "טוב" משוחח עם סא"ל (בדימוס) על חוסר השליטה של הרמטכ"ל בתקציב חיל האוויר ובמשימותיו. מדובר בחולי ממושך שהחל עם הקמת צה"ל וככל שהשנים חולפות החולי מתגבר. כך, למשל, במלחמת ההתשה חיל האוויר לא תקף אף מטרה אסטרטגית שנבחרה שנבחרה במטכ"ל "של הירוקים", ובמלחמת יום הכיפורים חיל האוויר "התמכר" בתקיפת שדות תעופה עם תוצאות דלות.

אלעזר שטורם מערוץ TOV מראיין את אלי דקל כ"ח בטבת ה'תשפ"ה 28.01.2025 מאז 2003 בונה מצרים מחסני ענק לאחסון ציוד צבאי כגון טנקים, תותחים וציוד מכני הנדסי. סביר להניח כי במחסנים ישנה גם אספקה כללית לשעת חירום כגון תרופות ומזון יבש. נכון לינואר 2025 המחסנים משתרעים על בנוי של כ־2.5 מיליון מטר מרובע. מאז 2019 ובמיוחד בשנה האחרונה חלה האצה בבניית אתרי האחסון. כ־60% ממבני האחסון הם בגודל 100X38 מטר וכ־25% כל מבנה אחסון הוא בגודל 100X100 מטר. במחסנים נועדו לאפשר למצרים מלחמות ממושכות ללא תלות וסיוע מבחוץ.